Borang Kemasukan Pelajar

atau download application-form.

477 thoughts on “Borang Kemasukan Pelajar

  1. Pingback: PENDIDIKAN KEMAHIRAN SEMAKIN DIJULANG… « Pusat Latihan Kemahiran E-Access

  2. saya dah isi borang secara online..bila saya boleh tahu saya dapat ke tk? Harap admin dapat membantu…sekian.terima kasih

  3. salam??sy dh bt prmohonan online tuk kimpalan…dan dpt…pihak e access suruh sy dftr pd 3/9/12…..,,sy rase mcm tk dpt pergi…,,sbab trlalu cepat dan ad masalah pribadi…..tk de ke intake..,mybe akhir thun ke…,,awl 2013 ke???sekian terima kasih.

  4. Salam,saya siti. Saya berminat nak ikuti program i.t tapi saya bekerja. Ada tak pengambilan untuk Sept’2012 dan separuh masa sebab saya golongan bekerja. Saya nak tahu berape yuran dan bayaran keseluruhan untuk pengajian, bayaran melalui PSMB boleh ke?

    • pelatih kami sentiasa diberi bimbingan dan beberapa cadangan bagi pelatih melalui laluan kerjaya seperti yang dicita-citakan. Latihan praktikal adalah salah satu cabang dimana pelati,h di sediakan dengan segala ilmu bagi menunjukkan kemahiran individu dan meraih pengalaman di dalam dunia pekerjaan.. pengalaman disertakan kemahiran individu ini penting bagi menambat hati para majikan. pelatih kami juga akan sentiasa dipantau bagi mengelakkan ada diantara pelatih yang tercicir dan sentiasa seiring maju ke hadapan.

  5. SAYA DA WAT PERMOHONAN ON9….DA ADA SKM TAHAP 3 NAK APLY TAHAP 4 UTK INTAKE MAC??…DA APLY KAT ADTEC MELAKA TP X DPT…HARAP PIHAK CIK BERI MAKLUM BALAS SEGERA

  6. saya pelajar lepasan sekolah tunas bakti dan saya hanya mempunyai sijil pmr dan sijil lulus kemahiran (bukan sijil kemahiran malaysia) adakah saya masih layak untuk memohon?
    saya juga ingin bertanya adakah sijil lepasan e access boleh digunakan untuk memohon tahap 3 (dalam bidang berkenaan) di mana mana institut kemahiran kerajaan malaysia

    • hafiz umo brpe?? di eaccess kami ada kursus automotif, kimpalan , elektrik dan IT kalai hafiz berumor 15 tahun hingga 45 tahun, tahu membaca, menulis dan mengira dan paling penting warganegara malaysia…hafiz dari mana boleh berdaftar secara online @ datang terus ke Eaccess…sijil SKM disini dipentauliahkan oleh JPK (jabatan Pembangunan Kemahiran) dan sijil ini boleh digunakan untuk sambung tahap dimana-mana institusi kemahiran kerajaan..

  7. salam.sy nk tanya kursus sistem maklumat dh tdk di tawarkan lg ke? sbb dlm borang kemasukan pelajar tiada pilihan utk kursus tersebut. bolehkah bapa menjadi penjamin walaupun bekerja sendiri (nelayan)? dan berapa yuran pendaftaran beserta kos asrama?

    • masih ditawarkan dan kelas akan bermula pada 4 febuari 2013. syarat sebagai penjamin adalah warganegara malaysia, berumur 21 hingga 50 tahun dan berpendapatan kurang dari RM5000/-..pekerjaan sebagai nelayan dikira sebagai bekerja sendiri dan boleh diterima…kos yuran pendaftaran bagi kursus diploma eksekutif sistem maklumat adalah RM666/- untuk tempoh 3 tahun pembelajaran..yuran latihan dan elaun sara hidup dibawah tanggungan pinjaman dan 100% layak mengikut syarat penjamin diatas..

  8. Saya berminat untuk mengambil kursus Pegawai Latihan Vokesional. Sya kakitangan kerajaan dan akan memohon Cuti Belajar Bergaji Penuh jika berjaya mendapatkan tempat di kolej tuan. Harap dapat sedikit maklumbalas berhubung yuran, masa pembelajaran dan tempoh pengajian. Sekiranya masih ada kekosongan tempat, bila intake terdekat

    • intake baru bagi program vto akan bermula pada mac 2013..tempoh pembelajaran bagi vto adalah 3 bulan teori (isnin @ ahad sahaja) dan 6 bulan praktikal. saya akan hubungi en rosli semula untuk sesi pendaftaran atau en rosli boleh terus berhubung dengan pegawai kami di 016-7101066

      • selamat tengahari, saya student dari kolej komuniti bandar putra segamat, Dan saya telah menghabiskan dalam sijil sistem komputer & sokongan dalam bidang IT, boleh tak saya sambung palajaran saya untuk diploma di kolej anda? hope will get your reply

  9. Pingback: PENDAFTARAN TAHAP 3 ELEKTRIK | Pusat Latihan Kemahiran E-Access

  10. saya ni nak sangat masuk kolej sebegini..tapi x dapat tawaran yang sesuai..harap harap saya dapat tawaran dari kolej ini secepat cepatnya..

  11. assalammualaikum,

    saya rohani mempunyai adik yang hanya tamat sekolah untuk sijil PMR.Adakah di pusat latihan ini ada menawarkan kursus untk pelajar lepasan PMR.Bolehkah menjelaskan kursus2 yang ditawarkan dan yuran pengajian.

  12. Tuan/puan..sya sudah isi borang scra online ini..bila kah saya dapat tahu saya dapat atau pn tidak kemasukan e-access ini?? saya tendak mngambil level 4 automotif termasuk VTO…kerja sama dari pihak tuan/puan amat saya hormati .sekian terima kasih..

  13. Saya telah menghantar borang utk mengikuti program VTO di kolej tuan dan telah datang ke pejabat kolej pada awal Mac 2013 bertanyakan tentang program dll. Sehingga kini tiada maklum balas rasmi dari pihak tuan. Apa kesudahan sebenarnya, sama ada sya diterima masuk ke tak

  14. Selamat sejahtera, saya ingin mendapatkan penrangan mengenai kursus disini. Anak saya masih di tingkatan 3 dan bakal menduduki PMR hujung tahun 2013. Namun anak saya golongan murid kurang cemerlang. Dia meminati bidang automobil dan electronik. Boleh tolong bagi info mengenai kursus yang di tawarkan untuk lepasan PMR, syarat syarat kemasukan dan yuran serta elaun yang terdapat. Terima kasih

    • SIJIL JURUTEKNIK ELEKTRIK (2 TAHUN)
      YURAN LATIHAN dan ELAUN SARA HIDUP dibawah PTPK.YURAN PENDAFTARAN berjumlah RM600 (2 TAHUN)

      SIJIL JURUTEKNIK AUTOMOTIF (1 TAHUN)
      YURAN LATIHAN dan ELAUN SARA HIDUP dibawah PTPK.YURAN PENDAFTARAN berjumlah RM584(1 TAHUN)

      Sebarang pertanyaan lanjut,sila hubungi 0167101066.Terima kasih.

    • syarat kemasukkan kami seawal usia 15 tahun namun kami galakkan anak puan untuk habiskan PMR dan boleh berdaftar trus dengan kami untuk intake tahun depan pada bulan 12 ini..elaun sara hidup RM 300/ bulan dan yuran pendaftaran untuk tahun depan belum diketahui jumlahnya..puan boleh ajak keluarga datang ke kulaijaya di E-Access untuk penerangan lebih lanjut..

  15. Assalamualaikum…
    Puan/Tuan…

    Saya ingin bertanya.. apakah bidang yang bersesuaian dengan saya. Saya hanya berkelulusan SPM dan lulus di dalam semua mata pelajaran dan mempunyai 1 kepujian di dalam pendidikan seni visual sahaja. Kesemua pelajar akan mendapat pinjaman? dan kursus apakah yang ada untuk bulan julai?

  16. assalammualaikum ww
    saya hazmi dari pontian,baru habis latihan plkn
    saya mendapat kepujian (c)dlm bm dan sain dam math lulus (e), Boleh tak saya mengikuti kursus letrik?Ada tak penggambilan julai 2013 dan kalau ada boleh tak saya mengikutinya.
    saya harap dapat jawapan dari tuan segera.Tel rum>076877585

  17. salam…adakah e-access ini kenakan bayaran atau yuran pendahuluan ??? Dan berapakah nilai nya???
    Selain itu, e-access ini adakah meyediakan mana-mana pinjaman???

    • pinjaman pelajaran disediakan…pembayaran hanya pada yuran pendaftaran dan juga yuran asrama bagi yang memerlukan asrama…bayaran lain bg peralatan tangan bgi bidang elektrik, kimpalan dan automotif… bagi individu yang tidak membuat pinjaman bayaran ansuran bagi yuran latihan..

  18. Hello saya Kavin…,
    Saya dah isi borang secara online sebanyak 2 kali untuk kursus sistem maklumat tetapi saya masih belum dapat surat tawaran agak2 bila saya boleh dapat

    • saya mohon juruteknik elektrik tahap tiga ,boleh email kan saya dtail bayaran yuran,pinjaman,asrama dan sebagainya tQ (mieyoll@yahoo.com)

  19. salam , saya dah daftar online . tapi pengambilan september . kalau saya nak pengambilan untuk tahun depan bulan berapa yer ?

  20. salam,saya nk tnyer..saya bru habis belajar di giatmara dan saya ambil aliran it dan saya lulus SIJIL KEMAHIRAN MALAYSIA TAHAP 2,sekarang saya ingin melanjutkn pelajaran saya dalam bidang it dengan lebih mendalam..adakah saya peru mngambil skm tahap 3????

  21. slm ,,saye nk tnye,,bila saye nk dpt info yg saye diterima@x? dh lebih 3 bulan saye isi borang,,xde info pn..

    • Asmkum, saya ingin bertya anak saya tidak berminat lsung dlm akedemik mase pmr keputusan teruk sekali, tpi dia berminat pd kemahiran terutama otomobil. Ape kelayakan utk msuk ke kolej ini .keputusan pmr dpat D dan E saje. Kolej ini di mna dan ade asrama disediakan .tk

  22. Nama Pemohon: MOHAMAD NUZUR AZREE BIN MOHD YUSOF
    Alamat Rumah: NO. 28, BATU 3 1/2, JALAN POKOK MANGGA, KAMPUNG BATAK 2, 75250 MELAKA
    MyKad ID: 960706045525
    No. Telefon: 0136783159
    Jantina: Lelaki
    Bangsa/ Agama: MELAYU
    Program Sepenuh Masa: Automotif Tahap 1 & 2
    Program Separuh Masa : Automotif Tahap 1 & 2
    Kelayakan Akademik: SPM/SPMV
    Email: nuzurazree@gmail.com

    Saya dah hantar secara online tak pasti diterima atau tidak.
    Sila reply

  23. salam. saya tak habiskan PMR , saya sekarang berumur 16 tahun dan bekerja. saya ingin memohon automotif tahap 1&2 . boleh dapat atau tak? dan apa kelebihan kalau masuk sini?

  24. Hi, E-Access.. Boleh sertakan butir-butir (durasi, tempat, yuran, dll) mengenai program Automotif dan Kimpalan ke e-mail saya?
    Ada pengambilan masuk Tahap 1 untuk program Kimpalan atau Automotif bermula Julai 2014 tak?

  25. asalammualaikum saya nk sambung sijil elektrikal tahap 3 boleh x???
    sbb sekarang ne saya masih mencari tempat sambung blajar

  26. saya pelajar lepasan sekolah tunas bakti dan saya xhabiskan pmr & spm.Skrang umur saya 17 tahun dan saya hanya mempunyai sijil lulus kemahiran(bukan sijil kemahiran malaysia).layak x saya memohon?

  27. Salam, sy ad sijil thap 1,2…sy nk smbung thap 3,4 bleh…tp sy da isi borang tu..bila dpat tau ea..harap admin call…email sy da x bleh bkak..lupa psswrd…harap bleh bntu…

  28. saya dah selesai mengisi borang permohonan pada 5Dec 2014 bagi kursus automotive..
    masih menunggu feedback dari pihak kolej. minta pihak kolej menghubungi saya semula di talian
    0173040892

  29. Asalamualaikum . Saya Amirul Dari Johor Bahru . Saya nak tanya adakah saya boleh mendaftar bidang automobil? Umur saya 14 tahun dan tidak bersekolah lagi . saya memang minat tentang automobil . 01127513210 Ni num saya

  30. salam saya nak tanya ada tak asrama kat sana? sebab saya orang perak ?
    nanti kalau daftar nanti dapat asrama tiada macam mana ?

  31. saya dah isi borang secara online..bila saya boleh tahu saya dapat ke tk? Harap admin dapat membantu…sekian.terima kasih

  32. Sya nak tnya,sya dri lpasan k.komuniti tpi tk de skm tapi sya nak mohon vto bole ke??
    Atau ade syarat2 nk amik sijil vto msti kane ade skm??

  33. saya nabilah , saya ingin bertanya berapa bayaran pendaftaran dan boleh kah saya memasuki kolej ini ? saya pelajar lepasan PT3 tahun 2014 sekarang umur saya 16 tahun

  34. salam boleh kh saya memasuki kolej ini saya minat dalam automotif tapi saya mempunyai sijil spm sejak

  35. tapi saya belajar tak sampai habis pun masih boleh untuk diterima ke???
    dan kalau saya nk ambik jurusan andaman yang mana saya perlu pilih yer???
    dan lagi satu saya nak tanya ni swasta atau kerajaan yer??

  36. saya akan habis khusus pengurusan pejabat untuk sijil tahap 2 hujung tahun ni dan berminat untuk sambung sijil tahap 3 di sini. bila intake terbaru ni ye?

  37. Asalamualaikum , saya dah buat pendaftaran online , boleh saya tanya? saya pelajar tingkatan 2 2015 . saya nak daftar masuk ke e access pada awal tahun 2016 . boleh ke ?

  38. saya erwin bin abdurajak.saya telah di berhentikan oleh pihak sekolah kerana pelajaran saya terjejas , jadi saya ingin melanjutkan pelajaran saya d e access boleh ke tak? sebab ini yang dicadangkan oleh guru kaunseling saya

  39. saya erwin bin abdurajak.saya telah diberhentikan oleh pihak sekolah saya kerana pelajaran saya sangat terjejas jadi pihak sekolah saya mencadang untuk melanjutkan pelajaran saya ke college e access sebab mereka tanya saya adakah saya minat kemahiran.jadi saya cakap ya boleh kah saya masuk tanpa keputusan spm atau pmr saya?

  40. saya Fairuz binti ahmad. .bila agak nye intake 2016 akan di buka?saya ada sijil tahap 2 jer. .adakah saya layak utk memohon. .

  41. Good Afternoon, I have subunit through online application for my brother. May I know when can will you contact us for further details?
    His Name is : Doong Ah Fatt, you can search in the application list.

    Thank You.

    Regards,
    Ah Ming

  42. Saya Muhammad Syafri Hakim Bin Ismek…. Hendak Sangat Memasuki Kolej Vokasional -E Access Student Harap Permohonan Saya Diterima Sekian Terima Kasih

  43. Saya nak tanya ?, saya dah hantar borang kemasukkan & mcm mana saya nak tau diterima atau tak . lagi satu saya just ada kelayakan lepasan upsr. Tapi umur saya sekarang 16. Harap dapat bantu, terima kasih

  44. anak saya berminat untuk mengikuti kursus komputer. tolong beritahu secepat mungkin ye admin. terima kasih.🙂

  45. Assalamualaikum/apa khabar/selamat petang admin 15/3/2016 saya dah daftar tapi tak tahu saya dapat ke tak sebab masa saya daftar tu saya tak taruk email saya pon

  46. salam sejahtera, sye nk tau mcm mane jika pendaftaran kite di terima.. sye ingin menyambung thp-3 n diploma.. sblowm nie sye telah tamat belajar di thp-2 sahaja.. ape syrat2 sye perlu lakukan..??

    • Salam sejahtera.. kami akan menghubungi anda dalam masa terdekat. syarat untuk peningkatan tahap adalah mempunyai sijil tahap yang rendah, warganegara malaysia, berumur 15 tahun ke atas, menguasai 3M (membaca, menulis, mengira) dan minat dalam bidang yang dipohon

      • Tk paham Pada 2016 Mac 29 08:38, “E-Access International College” menulis:

        > E-Access International College commented: “Salam sejahtera.. kami akan > menghubungi anda dalam masa terdekat. syarat untuk peningkatan tahap adalah > mempunyai sijil tahap yang rendah, warganegara malaysia, berumur 15 tahun > ke atas, menguasai 3M (membaca, menulis, mengira) dan minat dalam bidang > yang” >

      • Selepas kami menerima pendaftaran secara online, pihak kami akan menghubungi anda dalam masa terdekat..
        bagi syarat-syarat untuk kemasukkan peningkatan tahap, anda WAJIB mempunyai:
        1. sijil tahap yang rendah (cth: untuk ambil sijil tahap 3 perlu ada sijil tahap 2)..
        2. warganegara Malaysia..
        3. berusia 15 tahun dan ke atas.
        4. boleh membaca, mengira dan menulis.
        5. minat dalam bidang yang dipohon

  47. Sye dah isi borang secara online….ble sye bloh tau keputusannye…harap admin di aa pat membantu…sekian terima kasih.

  48. Yuran pendaftaran berapa? n ada tak kemasukan untuk 2016? kemahiran ap yg di tawar kn? saya tiada spm layak ke?

    • yuran pendaftaran adalah sebanyak rm713.. boleh bayar rm150 dahulu semasa pendaftaran dan bakinya bayar secara ansuran dalam tempoh 6 bulan.. kemasukkan terdekat adalah pada bulan Julai/Ogos 2016.. kami menawarkan bidang automotif, kimpalan, elektrik dan pengurusan pejabat.. pelajar yg tidak mempunyai sijil SPM layak untuk mendaftar

  49. Assalamualaikum E-ACCESS.. sy da isi borang secara online.. bla sy bleh tahu sy dapat ke tidak?? Harap E-ACCESS BERI jawapan

  50. Assalamualaikum, admin. Saya da isi form secara online. Agaknya bila saya boleh tahu yg saya dapat or tak? Harap admin dapat membantu. Tq

  51. saya baru isi borang secara online ni ..cm mana nk tau nnti ? n ad x pengambilan untuk 2016 …sye x de sijil la .. harap2 bleh … sy berminat sgt2

  52. Assalamualaikum, admin. Saya da isi form secara
    online. Agaknya bila saya boleh tahu yg saya
    dapat or tak? Harap admin dapat membantu. Tq

  53. Salam .saya dah isi borang secara online .bile saya boleh tahu saya dapat ke tidak? Harap boleh membantu . T.kasih

  54. ANAK SAYA INGIN MASUK UTK KURSUS KOMPUTER.. TAPI BARU 16 TAHUN ..BOLEH KAH DAFTAR UNTUK KURSUS INI..TERIMA KASIH.

  55. Assalamualaikum sy ingin bertanya sy hya ada sijil PMR tp ingin lanjutkan pelajaran sy boleh mohon tak.. Ingin lanjutkan ke peringkat dip..
    Sekian terima kasih dan harap admin dpt menantunya..

  56. Cik. saya da htr borang . tpi boleh ke terima klo saya tidak mempunyai sijil spm atau pmr ? harap sgt2 dapat masuk kolej itu

  57. saya masih belajar di tingkatan 3 ingin memasuki kolej ini pada tahun hadapan.apakah yang perlu dilakukan oleh saya untuk memasuki kolej ini?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s